Gummibåd BLOG

Information om Luftrykket i en gummibåd. 

De fleste af de moderne polyesterforstærkede PVC gummibåde er rimelige fleksible, men ikke fuldstændig elastiske, ligesom oplevelsen var med de ældre neopren gummibåde, så når de er klar til brug og oppustede i vandet er der ingen problemer, og de kan endda pumpes op til et rimeligt hårdt tryk, som giver gummibåden den nødvendige stivhed til det ønskede formål.Hvordan laver man en gummibåd ?

Gummibåde bliver normalt produceret i forhold til følgende procedurer


1. Først bliver gummibådens forskellige sektioner designet og skitseret i form af plastikskabeloner som vil danne grundlag for den produktion og udskæringer i selve PVC materialet som gummibåden er lavet af. Når stykkerne er skåret ud lægges de på på række i samlehallen, og næste skridt i produktionen af en gummibåd kan begynde.

2. Nu bliver stykkerne endelig limet sammen med alle de PVC stykker som skal holde din gummibåd lufttæt og vandtæt. Så limes det udvendige PVC stykke på som giver pontonerne stabilitet og fastholder den  form som er ønsket, og tilsidst testes funktionaliteten af pontonerne og der pustes luft i gummibåden.


LÆS HELE INDLÆGGET HER 
  


Hvordan reparerer man en gummibåd ?

Hvis der er tale om en mindre utæthed eller punktering på en størrelse af 16 mm eller mindre kan man nemt reparere gummibåden med en lap på ca 70-100 mm i diameter.
  1. Det er vigtigt at begge overflader er rene og aftørres med sprit eller anden fedtopløslig kemikalie før limen påføres.
  2. Så påføres 2-3 tynde lag lim på begge overflader.
  3. Vent ca. 5 minutter mellem hvert lag så en hinde dannes.
  4. Efter sidste lag er påført venter man 10-15 minutter før lappen lægges på gummibåden.
LÆS HELE INDLÆGGET HERHvornår skal man så have et speedbådskørekort til en gummibåd ? 

På en mindre gummibåd på under 4 meter i længde regner man lidt anderledes. Power skal være større eller lig med bådens længde i meter gange bådens længde i meter og så tillagt 3 og ganget med 1.36. 
P = (L x L + 3)1.36 udregnet i HK (X).  

LÆS HELE INDLÆGGET HER